Έπιπλα για το δωμάτιο του μωρού

Ο ερχομός του μωρού πλησιάζει και οι πρώτες βασικές αγορές είναι στην προσεχή σας αναζήτηση. Ποια είναι όμως τα τελείως  απαραίτητα πράγματα που πρέπει να έχετε με τον ερχομό του μωρού στο σπίτι σας;

Το χαρμόσυνο γεγονός ότι θα γίνετε σύντομα γονείς είναι ένα συναίσθημα που δεν περιγράφεται με λόγια και δεν μπαίνει στη ζυγαριά των συναισθημάτων. Σηματοδοτεί όμως την ανάγκη για προστασία και φροντίδα του μωρού με ασφάλεια γι’ αυτό και γίνεται ακόμα πιο δύσκολη η διαδικασία όλων των βρεφικών αγορών. Θέλουμε να προσφέρουμε το καλύτερο!

Κούνια. Το πρώτο κρεβάτι του μωρού.

Το κρεβάτι του μωρού είναι η πιο βασική σας ανάγκη μετά την έξοδο σας από το μαιευτήριο. Ποια κούνια να διαλέξω; Οι επιλογές κούνιας είναι πολλές. Το πρώτο κρεβάτι του μωρού θα μπορούσε να είναι ένα λίκνο. Το κρεβατάκι αυτό βρίσκεται συνήθως στο δωμάτιο των γονέων και καλύπτει τις ανάγκες για το πρώτο εξάμηνο του μωρού. Βοηθά και εξυπηρετεί τη νέα μητέρα κυρίως τις νυχτερινές ώρες που το μωρό θα θέλει τάισμα και φροντίδα. Η επιλογή μιας κλασικής κούνιας κρεβάτι για τα πρώτα 3 χρόνια του παιδιού είναι κι αυτή μια καλή λύση. Υπάρχουν πολλά σχέδια και χρώματα για την καλύτερη επιλογή σας με βάση το φύλο του μωρού ή μια ουδέτερη λύση.

Η ιδανικότερη όμως και η πιο οικονομική λύση που αποδίδει μακροπρόθεσμα, είναι η επιλογή μιας κούνιας κρεβάτι που επεκτείνεται και διαθέτει και αλλαξιέρα μαζί!

Είναι το μόνο σύστημα κρεβατιού που μπορείτε να αξιοποιήσετε σε βάθος χρόνου μέχρι τα πρώτα εφηβικά του χρόνια. Δώστε προσοχή στις διαστάσεις του κρεβατιού κατά την επέκταση του, οι κούνιες επεκτείνονται 160μ.  και άλλες 180μ.

Η Αλλαξιέρα. Είναι επίσης μια βασική ανάγκη καθώς θα είναι το μόνο  σημείο που θα φροντίζετε το μωρό για τουλάχιστον 1,5 χρόνο και θα αποθηκεύετε κάποια ρουχαλάκια του μωρού.Υπάρχουν μεμονωμένες αλλαξιέρες με μεγάλα συρτάρια και κάποιες ενσωματωμένες με όλο το σύστημα του κρεβατιού.

Στρώμα κρεβατιού: Η επιλογή είναι δική σας. Τα βρεφικά στρώματα  είναι ειδικά μελετημένα για νεογέννητα παιδιά. Διαβάστε πιο αναλυτικά εδώ  

Σεντόνια και παπλώματα. Δε χρειάζεται να έχετε πολλά σεντόνια. Δύο αλλαγές είναι μια χαρά για αρχή.Να δείτε την ποιότητα και τα υλικά κατασκευής τους. Τα βαμβακερά ενδείκνυται περισσότερο.

Related Article